Beypazarı Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Beypazarı Ziraat Odası > Haberler > Beypazar'ında etkili tolu yağışı

Beypazar'ında etkili tolu yağışı

Beypazarı Belediyesi Kaymakamlık, İlçe Jandarma , İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odası 24.05.2019 cuma günü etkili olan ve birçok tarım arazisini olumsuz etkileyen tolu yağışı sonrası ziraat odası başkanımız tarım arazilerinde inceleme yaptı.

Meydana gelen zararı yerinde görmek için Fasıl ve Kayabükü mahallelerimize giderek  ziraat odası başkanımız Mustafa Ateş,Kaymakamımız Sayın Can Aksoy,Belediye Başkanı Sayın Tuncer Kaplan, Jandarma Komutanı Sayın Şeref Kutu,Tarım ve Orman Müdürü Sayın Yavuz Ekici ile beraber incelemelerde bulundular.

Çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerinde bulunarak burada zarar gören ürünleri inceledik.Konu hakkında yetkililerden  ve mahalle muhtarlarından bilgi alındı.Alınan bilgilere göre Kayabükü, Fasıl, Çantırlı, Kuyucak, Yeşilağaç,Başaağaç,Ayvaşık,Harmancık,Y.ulucak,Acısu,Kızılcasöğüt,İncepelit,Yoğunpelit, Akçakavak ve uruş mahallelerinde yaklaşık 15.000 dekar ekili arazi Arpa,Buğday,Ispanak,Marul,Y.soğan,Kabak vb. sebzeler %50 ile % 100 oranında zarar görmüştür.Tolunun etkisinde sera naylonları yırtılmış sulama boruları kırılmıştır.